Witlof met ham en kaas

Witlof met ham en kaas

Een variatie op de overbekende witlof met ham en kaas. Nu kan ik wel net doen alsof ik dit vooraf heb bedacht maar de werkelijkheid is dat DeMan vaak kijkt wat er nog in huis en dan ter plekke iets in elkaar flanst. Zo ook de witlof met ham, ei en camembert.

Voor twee personen snijden we de stronken van een pond witlof in de lengte door de helft. Leg ze naast elkaar in een brede pan en smoor ze in wat boter tot ze gaan kleuren. Afblussen met een scheut witte wijn, deksel op de pan en langzaam gaar laten worden.

Ondertussen kook je twee of drie eieren. Pellen en door de helft snijden. We bakken een fijngesnipperde rode ui in een koekenpan en als die gaat kleuren doen we daar 125/150 gram hamblokjes bij. Samen bak je dat een beetje bruin. Is de witlof gaar dan leggen we daar wat plakjes camembert op (of brie of een andere kaas die op moet), de halve eieren erop en de hamblokjes met ui erover. Deksel nog even op de pan zodat alles warm kan worden en de kaas gaat smelten.

Gebakken aardappeltjes erbij. Ook heerlijk om prei te kiezen in plaats van witlof.

Eiwitten: 100 gram hamblokjes is goed voor 19 gram eiwitten. Een ei levert 10 gram eiwitten op en 100 gram camembert 23 gram eiwitten.
Per portie levert dit gericht ongeveer 30-35 gram eiwitten op.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies tbv statistiek en marketing doeleinden. Prima hoor! Waarom?

error: We houden er niet van als onze gegevens worden gekopieerd.