Havermout pannenkoekjes

Havermoutpannenkoekjes

Wat mogen we veel niet en wat moeten we weinig. Of was het nou andersom? We mogen weinig en we moeten veel. Ik raak er helemaal van in de war. Gelukkig was daar de column van Yneke Vocking “I LOVE CARBS” en daar moest ik niet alleen om lachen (gezond!), ik voelde mij ook ineens weer normaal. Ik moet niks en ik mag alles. Zo fijn.

Havermout dus. Gezond ja. Heel gezond. En ik ben er dol op. Altijd al geweest. Met melk, boter en suiker. Je kunt er ook pannenkoekjes van bakken en dat is voor een zondagmorgen wel een traktatie. Met spek, boter en stroop. Of met kaas, suiker of vers fruit. Het recept is te simpel voor woorden.

Meng 300 gram havermout met 150 ml melk en twee eieren en een flinke snuf zout. In de blender of met de staafmixer door elkaar mengen. De havermout wordt dan een beetje kleiner en dat moet anders vallen je pannenkoeken uit elkaar. Ze zijn toch al wat minder stevig dan pannenkoeken met bloem dus voorzichtig bakken. In plaats van de staafmixer of blender te gebruiken kun je de havermout en de melk ook de avond van te voren mengen en het een nacht laten staan. Dan de eieren erdoor klutsen. Er zijn zelfs mensen die er eerst pap van koken en die koud laten worden voor ze er de eieren door klutsen en er pannenkoeken van bakken. Je mag je eigen methode kiezen. Allemaal goed.

Deze hoeveelheid is voldoende voor 6 kleine pannenkoeken. Overblijvers zijn heel goed op te warmen. Toevallig heb ik er net eentje belegd met kaas en 30 seconden op hoog in de magnetron gedaan. Dan oprollen en in stukjes. Is een lekkere lunch maar ook als tussendoor snack niet te versmaden.

Deze keer gebruikte ik geen melk maar Amandelmelk van Ricedream.

Eiwitten: 11 gram eiwitten per pannenkoekje. Beleg lekker ruim met kaas en spek om nog meer eiwitten toe te voegen.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies tbv statistiek en marketing doeleinden. Prima hoor! Waarom?

error: We houden er niet van als onze gegevens worden gekopieerd.