Zoeken naar KleinePorties!

Zoeken naar KleinePorties!

Meer dan 11.000 met een maagverkleining in 2017! Ook Sandra de Blaeij kreeg begin 2018 een gastric bypass. Daarna kon ze alleen nog maar kleine beetjes eten. Samen met haar partner Léon Jobse uit eten gaan was al snel niet meer leuk. Want waar vind je een restaurant dat kleinere gerechtjes aanbiedt? Zoeken naar kleine porties dus!

Zoveel mensen die helemaal geen vol bord met eten (meer) willen! Niet alleen mensen met een maagverkleining of een medische aandoening. Ook een groot deel van de mensen boven 65+ (meer dan drie miljoen mensen in Nederland) of bijvoorbeeld kinderen tussen 7 en 14 jaar zijn geen grote eters. Veel mensen op zoek naar kleine porties dus. Maar weinig restaurants houden er rekening mee, of je moet uitleggen waarom je wil dat een gerecht voor jou wordt aangepast. Dat is vervelend en veel mensen durven dat helemaal niet te vragen. Restaurants die kleine of halve porties op de menukaart hebben bestaan wel, maar waar?

Restaurants waar je dergelijke kleine porties kunt bestellen vind je binnenkort op één website: kleineporties.nl. Sandra: “Begin augustus 2018 maakten we de KleinePorties-facebookpagina aan. Nog geen drie weken later hadden we meer dan 3.000 fans en stonden we in een heleboel verschillende dagbladen. We waren zelfs op de radio! Er melden zich ook steeds meer restaurants om zich bij ons aan te sluiten.”.

De website van KleinePorties wordt een plek waar je straks restaurants kunt vinden waar je je als ‘kleine eter’ welkom voelt. Waar je niet een halve maaltijd in een doggy bag mee naar huis hoeft te nemen of terug te sturen naar de keuken. Gewoon lekker je bordje leeg eten, en misschien nog wel ruimte voor een voor- en nagerecht! Een website dus, ondersteund met social media en een nieuwsbrief. Léon en Sandra verwachten er veel van en de facebookfans ook. Sommigen schrijven zelfs emotionele berichtjes, waarin ze schrijven dat ze hopen op de website KleinePorties.nl ‘een geschikt restaurant te kunnen vinden en binnenkort eindelijk weer eens uit eten te kunnen gaan’. Dat zijn natuurlijk heel fijne reacties!

De website is inmiddels in aanbouw en naar verwachting eind september gereed. Als restaurants partner worden van KleinePorties betalen ze een vergoeding en kunnen zich dan op de website presenteren. Op die manier worden enthousiaste eters van kleinere gerechten en restaurants die dat aanbieden met elkaar in contact gebracht.

Sandra: “Hoe meer liefhebbers van KleinePorties zich melden hoe beter. Daarmee laten we de restaurants zien hoe ontzettend veel mensen behoefte hebben aan kleinere porties en gaan nog meer restaurants kleine of halve porties aanbieden. Eigenlijk mag je van ieder restaurant verwachten dat ze rekening houden met kleine eters, al was het ook alleen maar om voedselverspilling tegen te gaan”.

Als het aan Sandra en Léon ligt komen er dus nog veel meer fans en volgers bij op de facebookpagina en schrijven zich nog veel meer mensen in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies tbv statistiek en marketing doeleinden. Prima hoor! Waarom?

error: We houden er niet van als onze gegevens worden gekopieerd.