Kaastaart met vier soorten kaas

Kaastaart met vier soorten kaas

Op het menu stond risotto met vier soorten kaas en daarbij verse geroerbakte spinazie met knoflook. Als gevolg daarvan hadden we vier soorten kaas in huis en daar moet je toch iets mee.

Dus wat doet een mens dan? Je kunt het natuurlijk zo in je smikkel stoppen (glaasje rode wijn erbij) maar dat doen we nu eens niet.
Oven op 180 graden. Neem een dunne metalen lage taartvorm (dan wordt de bodem goed gaar) en na het invetten bekleden met bladerdeeg. Rasp de harde kazen fijn tot je zo’n 300 gram hebt. Meng deze kaas met 150 ml volle melk en vier eieren.
Eventuele zachte (blauwe) kaas doe je in dotjes op de bodem en dan het kaas/melk/eimengsel erover. Zet de vorm iets onder het midden van de oven (gare bodem en niet te bruine bovenkant) en na 45 minuten kan de salade op tafel die je bij de taart eet.
Onze kazen waren: Fontina, Emmentaler, Parmezaan en op de bodem plukjes Gorgonzola.
En de geroerbakte spinazie met knoflook had ook hier heerlijk bij gesmaakt.

Je kunt deze kaastaart ook zonder bladerdeegbodem bakken. In dat geval wordt het meer een stevige kaasomelet. Hij hoeft dan maar 30 minuten in de oven. Je kunt de taart, met of zonder bladerdeegbodem, heel goed op kamertemperatuur eten. In punten snijden en ook de volgende dag, in de lunchbox, is zo’n punt heerlijk!

Eiwitten: 300 gram kaas + 150 ml melk + 4 eieren is totaal 123 gram eiwitten. Dus een punt is prima voor je dagelijkse hoeveelheid eiwitten!

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies tbv statistiek en marketing doeleinden. Prima hoor! Waarom?

error: We houden er niet van als onze gegevens worden gekopieerd.