Salade met gerookte kip

Salade met gerookte kip

De lekkerste salades zijn vaak ook de simpelste. Let er maar eens op. Als je heel veel ingrediënten gebruikt wordt het een lawaaierige bedoening op je bord. Ik hou ervan om ieder zijn eigen saladebord te presenteren. Als bijgerecht maak je een klein bordje en als maaltijd, in dit geval een lunch, maak je een groot bord.

De hoeveelheden voor een salade zijn moeilijk te geven. Het is maar net wat je zelf wilt. Als lunch zul je wat meer nemen dan wanneer je een salade maakt als bijgerecht bij een BBQ bijvoorbeeld. Kortom, je mag het helemaal zelf bepalen.

Wat je op de foto ziet is een salade met gerookte kip. We beginnen met wat groen. Dat kan sla zijn, veldsla, spinazie of wat je maar wilt. Daarop leggen we wat in plakjes gesneden kerstomaatjes. Dan de flinterdun gesneden plakjes gerookte kip en daar gaat wat grof gemalen zwarte peper overheen. Op deze salade strooiden wij wat gemengde noten die we grof hakten en uiteraard roosteren we die eerst even in de koekenpan.
Als laatste gaat er een dressing overheen.

Wees niet zuinig met de gerookte kip: 100 gram kip is goed voor 24 gram eiwitten en ook de noten leveren weer de nodige grammen op. Kom je vandaag nog wat eiwitten tekort? Neem dan nog lekker een 7 minuten eitje erbij. Net niet helemaal hard gekookt. En weer heb je 7 gram aan eiwitten te pakken!

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies tbv statistiek en marketing doeleinden. Prima hoor! Waarom?

error: We houden er niet van als onze gegevens worden gekopieerd.