Gebakken mosselen met wat je maar wilt

Gebakken mosselen met wat je maar wilt

Eten we nog weleens gebakken mosselen mensen? Buiten de deur zie je ze eigenlijk zelden op het menu. Jammer toch? En als ze op het menu staan hebben ze een dikke deegkorst en komen ze uit de frituur. Lekkere gebakken mosselen zijn gelukkig heel makkelijk zelf te maken. Uiteraard moet je dan wel eerst gekookte mosselen hebben. Dus als je gekookte mosselen eet dan altijd een kilootje (of 2) meer nemen. Je kunt uiteraard ook gekookte mosselen kopen. Komen ze uit de vriezer dan moet je ze heel goed laten ontdooien en uit laten lekken. En nog even extra droog maken door ze op een stuk keukenpapier te leggen en te deppen. Gebakken mosselen zijn breed inzetbaar. Fijn als lunch of als voorgerecht maar zeker ook bij de avondmaaltijd. Lekker met gebakken aardappeltjes en sla. Of, als je heel pittige mosselen maakt, ook heerlijk met rijst of couscous en wat groente.

Zorg dat je zo’n 150/200 gram gekookte mosselen per persoon hebt (of hoeveel je op kunt). We beginnen met het fijnsnijden van uien en knoflook. Hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel mosselen je hebt en is ook een kwestie van smaak. Dat mag je deze keer dus helemaal zelf bepalen. Andere keren ook trouwens. Gewoon lekker doen wat je zelf wilt.
De fijngesneden ui en knoflook gaan met wat olie in de koekenpan en dat smoren we tot de ui zacht is en een beetje gaat kleuren.

Nu gaan we bepalen welke kant we opgaan met de smaak. Wat garam masala of kerrie erbij is heerlijk. Maar je kunt ook de Oosterse kant kiezen door er wat ketjap en sambal doorheen te doen. Wil je wat meer “jus” dan doe je er een klein beetje witte wijn bij. Heb je de smaakmakers toegevoegd dan gaan de mosselen in de pan en zetten we het vuur iets hoger. Goed roerbakken tot de mosselen warm zijn en klaar ben je.

Mosselen zijn goed voor je eiwitten: 24 gram eiwitten per 100 gram mosselen, dus geniet er lekker van!

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies tbv statistiek en marketing doeleinden. Prima hoor! Waarom?

error: We houden er niet van als onze gegevens worden gekopieerd.