Little gem geroerbakt met spekjes en blauwe kaas

Little gem geroerbakt met spekjes en blauwe kaas

Je kent ze wel die kleine kropjes sla. Meestal zitten er drie in een verpakking. Het is een vrij stevige slasoort en men noemt het ook wel Romaine sla. Ik noem het Little gem want onder Romaine sla versta ik dan weer die grotere kroppen. En kleine Romaine noemen anderen dan weer Baby Romaine. Wat zijn we fijn ingewikkeld aan het doen hè?
Little gem kun je lang bewaren. Maar waarom zou je het bewaren? Je kunt het beter opeten.
Je kunt het fijnsnijden en omhusselen met een lekkere dressing. Maar soms is het niet lekker om een koude sla op je bord te hebben. Als je het eet bij een pasta of bij gebakken aardappelen dan wil ik persoonlijk altijd graag de borden voorverwarmen. En op een warm bord wil je geen koude sla. Dus maken we warme sla en dat gaat met Little gem heel goed.

Reken per persoon één krop Little gem, 50 gram (gerookte) baconblokjes en 50 gram blauwe kaas.

Snij de kontjes van de slakropjes en haal de bladeren uit elkaar. Goed wassen en droogmaken. Bak de baconblokjes in wat olie of boter tot ze knapperig zijn en haal ze dan uit de pan. Ondertussen heb je de blauwe kaas in blokjes gesneden. In dezelfde pan als waar je de bacon gebakken hebt (en dus ook in datzelfde vet) roerbak je nu de blaadjes van de Little gem tot ze een klein beetje zacht beginnen te worden. Niet te lang want het is geen andijvie. Het moet wel knapperig blijven. Op het laatst strooi je er de blauwe kaas overheen. Nog even roerbakken tot de kaas begint te smelten en dan kan de sla in de grote slakom. Direct serveren.

Variaties: Vervang de blokjes bacon door chorizo die je knapperig bakt. Vervang de blauwe kaas door pikante geraspte boerenkaas.

In 50 gram baconblokjes zit ongeveer 17 gram eiwitten. En 50 gram blauwe kaas is goed voor 10 gram eiwitten. Een heerlijke salade dus die goed is voor 27 gram eiwitten per persoon.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies tbv statistiek en marketing doeleinden. Prima hoor! Waarom?

error: We houden er niet van als onze gegevens worden gekopieerd.