Huidoverschot

Huidoverschot

Een groot deel van de mensen wil dit huidoverschot verwijderd hebben omdat zij er emotioneel en fysiek onder lijden.

Klachten die je kunt krijgen: smetplekken die pijnlijk zijn en kunnen gaan stinken, huidinfecties, door schaamte de deur niet meer uit gaan, seksuele problemen, pijn omdat er soms wel een paar extra kilo aan je lijf hangt op één plek.

Het is zo sneu dat als iemand zo’n heftig traject heeft gevolgd, van morbide obesitas naar een gezond(er) gewicht, het lijden (zowel fysiek als emotioneel) nog steeds groot is door huidoverschot. Vooral als een operatie wel mogelijk is maar niet wordt vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

Om in aanmerking te komen voor een operatie moet je aantonen dat je al een jaar op een stabiel gewicht bent. Meld je daarom tijdig bij de chirurg, want die houdt dat gewicht dan in de gaten en maakt ook foto’s en een verslag voor de ziektekostenverzekeraar.

Of je in aanmerking komt voor een vergoeding hangt van veel factoren af. Veel mensen vergelijken het met het winnen van de loterij: ook die kans is klein en je weet nooit wanneer die valt. Heb je last van huidoverschot, neem altijd contact op met je huisarts. Deze kan je eventueel doorverwijzen naar een dermatoloog.

Corrigerend ondergoed kan (deels) helpen de losse huid onder je kleding te verbergen.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies tbv statistiek en marketing doeleinden. Prima hoor! Waarom?

error: We houden er niet van als onze gegevens worden gekopieerd.