Duizeligheid

Duizeligheid

Er zijn drie klachten die vaak in combinatie met elkaar voorkomen: duizeligheid, haaruitval en vermoeidheid. Vaak ontstaan deze klachten vier tot zes maanden na de maagverkleining.

Oorzaak van duizeligheid

De oorzaak is dat het lichaam het zwaar heeft door het afvallen. De hormoonhuishouding is van slag, je krijgt minder eiwitten binnen en ook vitaminevoorraden die in het lichaam aanwezig waren worden beperkter. Het zijn dus bekende klachten die meestal ook vanzelf weer overgaan maar wel heel erg vervelend kunnen zijn.

Duizeligheid ontstaat vaak bij te snel opstaan vanuit een liggende of zittende houding. De bloeddruk kan dan ineens wegzakken waardoor je duizelig wordt of zelfs kunt flauwvallen. Het zenuwstelsel is dan even van slag (met een medische term: autonome dysfunctie).

Wat je kunt doen bij duizeligheid:

  • Pak wat te drinken, vocht toevoegen is altijd goed.
  • Neem wat (zoute) bouillon. Daarmee gaat de bloeddruk weer wat omhoog.
  • Ga met gekruiste benen staan en span je benen en billen aan. Dit is een advies van Joyce Arnoldus (internist van RA-Medical). Dit drukt als het ware je bloed van onderen meer naar boven toe waardoor de duizeligheid af zal nemen.
    Slik je bloeddrukverlagers? Neem dan contact op met je (huis)arts. Het kan zijn dat je bloeddruk te laag is geworden door de operatie en dat je medicijnen bijgesteld moeten worden.
Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies tbv statistiek en marketing doeleinden. Prima hoor! Waarom?

error: We houden er niet van als onze gegevens worden gekopieerd.