De (niet) gastric bypass van Ineke

De (niet) gastric bypass van Ineke

Ik ben Ineke Drenth. Op 16 mei 2018 ben ik geopereerd. Mijn gastric bypass is echter mislukt.

Toen ik naar de operatie kamer ging was ik zo blij. Eindelijk mijn gastric bypass waar ik drie jaar over heb gedaan. Nu was het zo ver.

Toen ik weer wakker werd dacht ik ‘zo wat veel mensen hier’. Zelfs de arts was er hij vertelde dingen waardoor ik dacht dat ik nog droomde.
Na 8 uur mocht ik eindelijk terug naar de zaal. Ik was nog slaperig en slap. Ik verbaasde me over al die pleisters op mijn buik.

Mijn vriend en zus zaten naast mijn bed en zij vertelden mij het slechte nieuws. De operatie was mislukt. Tijdens de gastric bypass is de slagader in mijn buik en mijn darmen kapot gesneden. De operatie is toen direct stil gelegd om mijn leven te redden. Mijn hele buik is open gesneden om de slagader en darm dicht te maken. Daarom dus die grote pleisters.

Natuurlijk was ik blij dat ik nog leefde, maar ik was ook vreselijk teleurgesteld dat de operatie was misluk. Ik ben erg ziek geweest. Mijn hb (hemoglobine) was er laag en ik moest eigenlijk een bloedtransfusie krijgen. Maar de arts gaf mij daarvoor in de plaats tabletten.

Na twee dagen mocht ik gewoon naar huis. Ziek en slap het weekend in. De huisarts is tot drie keer toe gekomen en hij snapte niet waarom het ziekenhuis mij naar huis heeft laten gaan.
Na bijna een maand (13 juni 2018) ben ik met spoed opgenomen omdat ik zo ziek was. Ik heb toen gelijk een bloedtransfusie gekregen en daar ben ik gelukkig wat van opgeknapt

Begin augustus 2018 is mijn bloed nagekeken en ik met weer aan de ijzertabletten en foliumzuur.

Nee, ik ben niet blij met mijn operatie, ik ben erg verdrietig. Vooral omdat de chirurg die mijn operatie heeft gedaan, gewoon zegt ‘ja, kan gebeuren he?’. Ik moet nu weer terug naar het ziekenhuis, naar een andere chirurg om te kijken hoe ik nu verder kan en mag.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies tbv statistiek en marketing doeleinden. Prima hoor! Waarom?

error: We houden er niet van als onze gegevens worden gekopieerd.