Broccolitaart zonder bodem

Broccolitaart zonder bodem

Weer zo’n recept van niks. Je kunt het niet eens een recept noemen. Een hartige taart zonder bodem die ook eigenlijk geen hartige taart is. Wat moet je daar nou mee? Ik weet het ook niet. Maar lekker was het wel en makkelijk ook nog.
Ik vind een hartige taart met een deegbodem vaak zo zwaar en zeker teveel voor twee personen. En waarom zou je zo’n taart een dikke bodem meegeven? Zonder bodem gaat ook prima.
Voor twee personen een grote broccoli in kleine roosjes. Even de kook erover en afgieten. Broccoli in ronde vlaaivorm (goed invetten) uitspreiden. Drie eieren kloppen, wat room erbij en erover gieten. Uitgebakken spekblokjes ertussen en blokjes kaas. Ik koos voor gorgonzola maar een andere kaas gaat ook prima.
Zo’n 20/25 minuten in de oven op 180/190 graden. Grote schaal fijne groene sla en eventueel een stukje gebakken zalm of gegrild stukje vlees en klaar ben je.

Natuurlijk zijn er talloze variaties op te bedenken. Blokjes ham of salami in plaats van uitgebakken spekjes. Gemengde groente/champignons of bloemkool in plaats van broccoli. Kleine gehalveerde tomaatjes erop. Varieren met de kaas. Geitenkaas is ook een fijn plan.
Gewoon lekker en ontzettend makkelijk. En dat willen we toch?

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies tbv statistiek en marketing doeleinden. Prima hoor! Waarom?

error: We houden er niet van als onze gegevens worden gekopieerd.