Wat doen kleuren en prints voor je figuur?

Wat doen kleuren en prints voor je figuur?

Een heleboel! Daarom leg ik je een aantal basisregels uit.

Camoufleren of accentueren?

Dat zwart afkleed, dat hoef ik je vast niet te vertellen. Maar dat geldt niet alleen voor zwart, dat geldt voor alle donkere kleuren. En let op: veel vrouwen zien er bij zwart vermoeider en ouder uit. Terwijl bijvoorbeeld donker blauw of antraciet veel energieker en jonger maakt.

Maar hierover later meer!

Dus;  een donkere kleur laat een oppervlakte kleiner lijken, terwijl een lichte kleur een oppervlak groter laat lijken.

Wat je ook kunt zeggen is dat:

donkere kleuren camoufleren en lichte kleuren accentueren

Draag je alle kledingstukken in 1 donkere kleur, dan lijk je langer en slanker. Bijvoorbeeld een legging met een tuniek. Draag daarbij een sjaal los of een lange ketting en je creëert nog meer lengte. En… je hebt een hele leuke outfit!

Lijnen en strepen

Verticale lijnen/strepen maakt slanker en langer. Verticale strepen kun je zien in een print. Maar ook als je een jasje los draagt met daaronder een blouse of top creëer je een verticale lijn. Let op: je jasje moet (net) dicht kunnen, dan creëer je het juiste effect.

De horizontale lijnen/strepen maakt (meestal) breder. Er zijn horizontale lijnen die dit niet doen, maar daar heb je wel een eerlijk en professioneel advies voor nodig. Dus voor nu: niet doen!

Diagonale lijnen/strepen geven een slankmakend effect. Dit kun je terug zien in een print, maar ook een wikkelblouse of wikkeljurk heeft een diagonale lijn.

Comments (0)
Add Comment