Ontevreden over je buik?

Ontevreden over je buik?

Het middelpunt van je lichaam, je buik. Door het afvallen kan die buik ineens in de weg zitten. Hij hangt, hij is steviger door het loszittende vel dan de rest van je figuur.

Wat kun je nu met kleding, stoffen en kleur doen om toch met een tevreden blik in de spiegel te kijken?

Lingerie

Start de dag met corrigerend ondergoed. Ga naar een goede lingeriezaak en laat je adviseren over de mogelijkheden. En dat geldt ook voor een goede BH. Daar moet je niet op bezuinigen. Een goede BH kan zoveel moois doen voor je figuur. Echt doen! Dat ben je waard!

Camouflerende kleding

Draag je topjes over je broek of rok. Wat je ook kunt doen is de zijkant van je top of blouse in je broek of rok stoppen. Dan creëer je een diagonale lijn en dat geeft weer een slankmakend effect.
ijk waar jij je prettig bij voelt.

Draag wijde tops met elastiek aan de onderkant.

Zorg er voor dat de kleding van soepele stof is gemaakt.
En daar is de kleur weer: draag donkere kleuren en leg je accent op kleurige schoenen of ketting.

Broeken of rokken zonder tailleband ( bijv. een tregging) zijn een goede keus. Mocht het kopen van broeken nu echt heel lastig zijn, probeer dan eens een positiebroek. Jij bent de enige die weet wat je draagt.

Rok of jurk mag natuurlijk niet in je kast ontbreken. Kies een jurk of rok met een A lijn. Ook een wikkeljurk (diagonale lijn) is een hele goede keuze.

Laat een sjaal los laten hangen. Het camoufleert de buik en geeft lengte.

Gebruik all over prints in blousjes, tops en jurken om af te leiden en nergens het accent op te leggen.

Absolute DON’T: GEEN centuur, riem of touwtje over je buik. Eraf halen of op de rug knopen.
Dat geldt ook voor kettingen; daar waar je ketting eindigt leg je ook het accent. Dus laat je ketting boven je buik eindigen of helemaal over je buik.

 

Comments (2)
Add Comment
  • John

    Wat ik een beetje jammer vindt, dat is dat het gericht is op vrouwen, dat er weinig aandacht is voor de man. Want ook die hebben of krijgen een maagverkleining en hebben ook die problemen met overschot aan huid.

    • Willeke

      Hallo John,

      Bedankt voor je reactie! Je hebt helemaal gelijk, we zijn de adviezen nu allemaal aan het opstellen omdat we net met de website zijn begonnen, en de mannen zijn daar nog niet bij meegenomen. Thea gaat de komende maanden nog veel meer tips en adviezen geven én gaat daarbij ook de mannen natuurlijk niet vergeten. Nu zeker niet 😉
      Groetjes
      Willeke