Paprika’s gevuld met gehakt en een hoedje van kaas

Paprika’s gevuld met gehakt en een hoedje van kaas

Paprika’s gevuld met gehakt. Dat is weer zo’n heerlijk gerecht dat je vooraf kunt klaarzetten. Uiteraard maken we eerst het gehakt aan. Doe dat vooral helemaal naar je eigen smaak en voor wie even geen inspiratie heeft hier ons recept:

Om drie kleine paprika’s (zes halve) te vullen heb je 250 gram gehakt nodig. Twee sjalotjes fijnsnijden en even smoren in wat olie. Een half bouillonblokje verkruimelen. De sjalotjes en het bouillonblokje (poeder is nog makkelijker in dit geval) gaan door het gehakt samen met een ei, paneermeel, wat gedroogde kruiden zoals tijm en rozemarijn, een theelepel sesamolie, wat pimenton, nootmuskaat en knoflook uit de knijper. Goed mengen en proeven of er nog wat peper en zout in moet. Alles kan. Niks moet. Geef er vooral je eigen smaak aan.

Halveer de paprika’s en maak ze schoon van binnen. Je kunt een heel dun plakje van de onderkant van de paprika’s snijden zodat ze goed blijven staan in de ovenschaal. We vullen ze vervolgens met het gehakt en zo gaan ze in de ovenschaal die een beetje ingevet is met olie.
Dan gaan we de boel opleuken. Wij hadden toevallig geitencamembert in huis. Je kunt alle soorten kaas kiezen die je lekker vindt. Gorgonzola, brie, port salut of gewoon een pittige boerenkaas. Allemaal prima. Leg wat plakjes op de gevulde paprika’s, bestrooi het vervolgens met geraspte parmezaan (of oude boerenkaas) en om een lekker bruin korstje te krijgen maken we het af met wat paneermeel of panko.

De hele zwik gaat 40 minuten in een oven van 180 graden. Zowel het gehakt als de paprika’s zijn dan goed gaar. Het knapperige kaaskorstje maakt de zaak compleet. Je kunt er gebakken aardappeltjes bij eten maar alleen een fijne salade erbij is ook prima.

Eiwitten: per (halve) paprika 15 gram eiwitten (uit het gehakt, paneermeel en een dikke laag kaas).

Comments (0)
Add Comment