Makreelsalade met komkommer en pittige dressing

Makreelsalade met komkommer en pittige dressing

Er zijn weleens mensen die vragen: “Voor hoeveel personen is zo’n salade dan?” Het antwoord is simpel. Dat maak je helemaal zelf uit. Je kunt een salade namelijk als lunch eten of als avondmaaltijd. Maar ook als voorgerecht. Het is duidelijk dat je als maaltijd een grotere salade eet dan wanneer deze als voorgerecht op tafel komt.
Een stevige salade kun je makkelijk als avondmaaltijd op tafel zetten. Soepje vooraf en een lekker toetje en je hebt een gezonde en koolhydraatarme maaltijd.

Dus ik kan alleen de hoeveelheden geven zoals wij deze makreelsalade met pittige dressing maakten. Wij aten hem als lunch voor twee personen. En uiteraard kun je ook de hoeveelheden aanpassen aan je eigen smaak.

Maak een gerookte makreel schoon en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Verdeel groene salade (spinazie of veldsla) op een bord en doe daar de makreel overheen. Snij een halve komkommer in kleine blokjes en verdeel die er ook over.

Vervolgens maken we de dressing. Snipper een slajotje heel fijn samen met een teen knoflook en een halve rode peper. Smoor dat een minuutje of vijf in een koekenpannetje in wat arachideolie of zonnebloemolie. De pan van het vuur en dan roer je er het sap van een halve limoen doorheen. Die dressing gaat over de makreelsalade en klaar ben je.

Makreel is een vette vissoort en derhalve heel gezond. Helaas wordt makreel te weinig gegeten want deze komt niet voor in de top tien van meest gekochte vissoorten. Onbegrijpelijk. Als je geen zin hebt om een gerookte of gestoomde makreel schoon te maken dan kun je altijd nog de voorverpakte filets kopen of makreel in blik. Allemaal even gezond en vol met omega 3 vetzuren en vitamine B12. Heel erg goed voor hart en bloedvaten en vooral je hersens. Dus minimaal 1x per week vette vis op tafel!

Comments (0)
Add Comment