Kipfilet gevuld met kaas (of zontomaatjes) en omwikkeld met ham

Kipfilet gevuld met kaas (of zontomaatjes) en omwikkeld met ham

Je kunt een kipfilet met van alles vullen wat je maar wilt. Wij hadden nog wat kruidenkaas staan. Maar je kunt iedere kaas gebruiken die je lekker vindt. Zongedroogde tomaatjes doen het ook goed.

We snijden de kipfilet overlangs in, zodanig dat je hem kunt openklappen. We vullen hem met kaas of ander lekkers en klappen hem weer dicht. Om te zorgen dat de vulling er tijdens het bakken niet uitloopt rollen we de gevulde kipfilet in twee plakjes ham. Wij hadden nog gewone ham liggen en dat bleek een goede keus.
Steek de ham vast met cocktailprikkers. Zie foto hieronder.

Verhit wat boter en olie in een koekenpan en bak de kipfilet rondom langzaam bruin. Vooral langzaam want je wilt dat hij ook van binnen gaar wordt. Is de ham lekker bruin dan mag er een beetje witte wijn en wat room in de pan. Je kunt de kipfilet er even uithalen zodat je het goed kunt omroeren. Daarna doe je de kipfilet weer terug, deksel op de pan en laat het geheel rustig 10 minuten smoren. Af en toe omdraaien. Is de room te vet voor je? Gebruik dan een lekkere kipbouillon.

Erg lekker met bijvoorbeeld aardappeltjes en prei (of andere groenten).

Eiwitten: 100 gram kipfilet levert 23 gram eiwitten op. Met de plakken ham en een goede vulling van kruidenkaas is een portie van 100 gram kipfilet al gauw goed voor 28 gram eiwitten.

Comments (0)
Add Comment